Nieuwsberichten

16|01|2015

Bouw zelfbouw appartementen BlackJack in Amsterdam gestart

Bouw zelfbouw appartementen BlackJack in Amsterdam gestart

De bouwplannen waren al een poos klaar, maar nu is de bouw van het appartementencomplex BlackJack in Amsterdam definitief van start gegaan.  Een belangrijke nieuwe stap in de realisatie van betaalbare en duurzame zelfbouw appartementen in het ambitieuze stadsdeel Buiksloterham.

Betaalbare CPO appartementen in Amsterdam Noord

BlackJack is een ambitieus bouwproject in Amsterdam Noord van BO6 architecten en BNB architecten. Het project biedt toekomstige bewoners een grote mate van flexibiliteit qua woonmogelijkheden en zet daarnaast sterk in op duurzaamheid. Het project is opgezet vanuit de zogenaamde CPO constructie (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) en laat kopers hun appartement of werkplek naar eigen wens inrichten en ontwerpen. In het appartementencomplex is geen sprake van standaard woonruimtes, maar van flexibele schakelbare units. Op basis van cascobouw zijn deze units naar wens in te delen waardoor slim ontworpen ruimtes ontstaan die functionaliteit en ruimtelijkheid perfect combineren.

Een voordelige en interessante constructie waardoor woonwensen optimaal in praktijk gebracht kunnen worden tegen een prijs die lager is dan de gemiddelde woningprijs in Amsterdam.

Duurzaam bouwen met het oog op de toekomst

De zelfbouw appartementen van BlackJack zijn een mooi voorbeeld hoe duurzaamheid gecombineerd kan worden met flexibel bouwen en betaalbaar wonen. Deze duurzaamheid is op verschillende manieren binnen het appartementencomplex geïntegreerd met onder andere de aanwezigheid van zonnecollectoren, warmte- en koudeopslag en een CO2 gestuurde ventilatie. Zo profileert BlackJack zich als een duurzaam bouwproject dat vooruit loopt op de duurzame visie van Gemeente Amsterdam.

Wonen & werken gecombineerd

Naast appartementen met verdiepingshoge ramen biedt het appartementencomplex ook werkruimtes. Deze ruimtes kenmerken zich door een hoge mate van functionaliteit en zijn net als de woonruimtes naar eigen wens in te delen. De werkruimtes komen in de plint van het gebouw en creëren de mogelijkheid om wonen & werken te combineren. Een faciliteit die tegemoet komt aan de toenemende vraag naar dergelijke faciliteiten en interessante mogelijkheden biedt voor (zelfstandig) ondernemers.

Bouw appartementen BlackJack begonnen

Op 12 december 2014 is met het slaan van de eerste paal de bouw van de zelfbouw appartementen op een feestelijke manier begonnen. Een belangrijke nieuwe stap in het bouwproces waarmee de daadwerkelijke realisatie van het appartementencomplex weer een stap dichterbij is gekomen.

De appartementen worden gerealiseerd op Kavel 21a op de kruising van de Ridderspoorweg en het Johan van Hasseltkanaal in stadsdeel Buiksloterham.

Wonen in een van de hipste wijken van Amsterdam?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen zelfbouw appartement in Amsterdam? Bekijk dan onze verschillende appartementen of neem vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer.

 De appartementen van BlackJack 

8 redenen om in BlackJack te wonen of werken

  1. Wonen en werken direct aan het water op het zuiden
  2. Binnen de ring van Amsterdam, 5 minuten van Centraal Station met de pont of fiets
  3. Je mag zelf bepalen of je er gaat wonen of werken, dat is uniek in Amsterdam
  4. Maximaal duurzaam gebouw
  5. Maximaal flexibel casco, stel zelf je oppervlak vast per unit vanaf 45m2
  6. Geheel vrij in te delen plattegrond van je appartement
  7. Rondom vrijwel verdiepingshoge glazen puien
  8. Rondom een riant balkon, grotendeels gericht op het zuiden
Lees hier meer over BlackJack