Nieuwsberichten

27|08|2014

Dreigt oververhitting op de Amsterdamse woningmarkt?

Verkopers aan de macht?

Wonen in Amsterdam is populair. En het lijkt er op dat deze populariteit de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. Daar waar ook hier de woningmarkt lange tijd met name gedomineerd werd door de sterke positie van de kopers, lijkt het tij nu te keren. In een recent artikel in de NRC was al te lezen over de zoektocht van een aantal kopers die keer op keer achter het net viste.

Illustrerend was ook het stuk over een woning van 60m2 voor 239.500 in Oud-West. Binnen een dag hadden zich al 40 mensen aangemeld voor een bezichtiging. Veel geld voor een vrij beperkte oppervlakte kun je zeggen. Maar geen uitzondering. Zo komt het steeds vaker voor dat je, als je überhaupt al een kans op de woning wilt hebben, een bod moet doen dat boven de vraagprijs ligt. Een omgekeerde wereld dus in vergelijking met een paar jaar geleden. Maar ook de gang van zaken hoe het vanaf nu lijkt te worden op de Amsterdamse woningmarkt.

Huis in Amsterdam duurder en steeds sneller verkocht

Op dit moment kost een appartement gemiddeld 227.000 euro, bijna 11% meer dan een jaar eerder. Een aanzienlijke prijsstijging dus die tegelijkertijd ook nog eens de onderhandelingsruimte voor potentiële kopers drastisch lijkt te beperken. Zo blijkt ook uit cijfers dat in verschillende stadsdelen de periode waarin een woning te koop staat is gehalveerd en dat een huis hier gemiddeld 58 dagen te koop staat.

Volgens experts dreigt een oververhitting van de Amsterdamse woningmarkt dan ook, waarbij de sterke positie terug bij de verkopers ligt. In de praktijk betekent dit niet alleen meer betalen dan de vraagprijs, maar ook razendsnel moeten beslissen. De gegadigden staan tenslotte in de rij. Geen gunstig perspectief als u van plan bent om een woning te kopen.

Betaalbaar wonen in Amsterdam?

Dreigt een gekkenhuis zoals in London of Parijs waar wonen op 30m2 heel normaal is? Of zelfs zoals in Tokio waar mensen bijna in een kast wonen? Niet als het aan ons ligt. Ondanks de veranderende woningmarkt in Amsterdam blijft ons aanbod hetzelfde: betaalbare woonruimte in de upcoming woonomgeving van Buiksloterham.

Bekijk dus direct onze appartementen en laat u verrassen door onze betaalbare woningen in Amsterdam!